Præstegårdsvej 2, 6731 Tjæreborg

6731 praestegardsvej 2 1
 
0 0 votes
Global vurdering
0 Anmeldelser
Inline Feedbacks
Vis alle anmeldelser

Beskrivelse

Allerup Præstegård – historisk ejendom midt i den smukke natur

Åbent hus med tilmeldingskrav 17/8 – klik på billede –

Nu udbydes en yderst sjælden ejendom med 2 boliger på grunden (Præstegårdsvej 2+4) med en virkelig spændende historie, der bl.a. involverer Danmarks første rejsekonge, modstandsbevægelsen og et fredet mindetræ, der næsten gik tabt.

Historien om Allerup Præstegård begynder i 1872, hvor ejendommen blev opført som præstegård for Sneum-Tjæreborg Sogn. Arkitekturen er enkel i sit formsprog, men stadig med fine detaljer i murværket, der vidner om præstens status i lokalsamfundet. I haven står et meget gammelt træ, som blev plantet til minde om en dreng, der engang har boet på gården.

I 1935 fik byen en ny præst. Eilif Krogager hed han, og både han og konen Gorma var hyggelige, venlige folk, der hurtigt fik etableret præstegården som et sted, hvor naboer mødtes og kom hinanden ved. Da krigen kom, deltog Eilif Krogager aktivt som modstandsmand, og for at skjule sig for tyskerne, indrettede han et hulrum i loftet, som man stadig kan spotte spor efter i soveværelset den dag i dag. Han måtte til sidst flygte til Sverige, da gården blev besat af tyskerne.

Tyskerne planlagde at fælde det store mindetræ i haven, men heldigvis kom naboerne det til undsætning, og træet står der endnu – og er endda blevet fredet af Danmarks Naturfredningsforening.

Efter krigen kastede Krogager sig over et nyt projekt: Han ville tjene penge! Han kom på den fidus, at han ville sende solhungrende danskere til de varmere himmelstrøg, og derfor lejede han en bus i 1950 og sendte den første busfuld rejselystne danskere afsted på Danmarks første charterferie. Dermed var det, der senere hen blev Europas største rejseselskab født. Eilif Krogager døde i 1992, men Gorma blev boende til sin død, hvorefter datteren overtog det, indtil 2014, hvor nuværende ejere købte og gennemrenoverede det.

Renoveringen er foretaget med respekt for husets sjæl og historie.

Den samlede ejendom indeholder i dag 2 boliger på grunden, hvoraf det ene Præstegårdsvej 2 (hovedhuset) er bllvet totalrenoveret og har i dag et boligareal på 275 kvm. i stueplan, med mulighed for at inddrage yderligere kvm. på den store 1.sal. Derudover er der på grunden et ældre hus Præstegårdsvej 4. Denne bolig fremstår i ikke moderniseret eller renoveret stand, men har et utal af anvendelsesmuligheder, som evt. hobbyrum, ekstra boligenhed til, værksted, eller lign. virkelig et godt aktiv på ejendommen.

Foruden ovevnævnte er der udhus / carport på 99 kvm. + garage på 37 kvm. samt carport på 32 kvm. Disse bygningsdele er ikke reg. på BBR.

Samlet en ejendom der skal oplves, her er masser af plads til den store familie og evt. flere generationer. Det er virkelig en perle til den pladskrævende familie der søger lys, luft og højt til loftet, både ude og inde….

Anmeldelser: 0

Global vurdering (0 vurderinger): ukendtukendtukendtukendtukendt

Stamdata

Præstegårdsvej 2 , 6731 Tjæreborg3.798.000 kr.13.097 kr/㎡Ejer Udgifter: 3.694 kr/mdrVillaEnergimærke: BStørrelse: 359 ㎡Grund: 12371 ㎡Antal værelser: 6Opført i: 1872Sidste tilstandrapport er fra: 2024-07-23 check den her

0
Vi savner din anmeldelse, håber du bidrager :-)x