Slotsgade 87, 5953 Tranekær

AdobeStock 384567453 minified
 

Beskrivelse

Et rigtigt Tranekær hus fra 1827

Smukt og hyggeligt længehus i hele 12 fag, beliggende i Tranekærs Slotsgade i få hundrede meters atstand til det kendte røde slot på bakken. Huset kaldes pottemagerhuset, hvor Generalen (en af de kendte grever fra Tranekær) opførte huset til brug for pottemageri. Foruden pottemageriet var der bolig til 2 familier. Der var 3 skorstene, en til pottemageriet, og en til hver bolig. De 2 skorstene er stadig intakte, men af den 3. er kun piben idag tilbage. I nyere tid har her været damefrisør.

Som flere af husene i den nordvestlige del af Slotsgade, har dette hus også vestvendt have stødende op til den gamle boldbane. Den fungerer idag som et rekreativt fællesområde i byen. Der er mulighed for at have adgang til sin carport i baghaven via offentlig vej til boldbanen. Miljøet bag huset er helt specielt med boldbanen, Lammehave Alleen og godsets marker ganske tæt på. Foruden den rummelige bolig og den dejlige have, er der et praktisk udhus og en carport bag huset.

Huset må anvendes til såvel helårs- som til fritidsbrug. Bemærk sælgers dokumenterede udgift til opvarmning, som er endog betragteligt mindre end det i energimærket beregnede. Til fritidsbenyttelse vil energiforbruget skønnes at være en del lavere….

Anmeldelser: 0

Global vurdering (0 vurderinger): ukendtukendtukendtukendtukendt

Stamdata

Slotsgade 87 , 5953 Tranekær595.000 kr.3.617 kr/㎡Ejer Udgifter: 1.428 kr/mdrVilla/FritidsboligEnergimærke: GStørrelse: 159 ㎡Grund: 1088 ㎡Antal værelser: 7Opført i: 1827