Stengadevej 3, 5953 Tranekær

5953 stengadevej 3 1
 
0 0 votes
Global vurdering
0 Anmeldelser
Inline Feedbacks
View all comments

Beskrivelse

Stengadevej 3, Tranekær, 5953 Tranekær

Åbent hus med tilmeldingskrav 28/4 – klik på billede –

Huset er i 1902 opført af greven på slottet til bolig for slotsvægteren (iflg. omtalen i lokalplanen for Tranekær by). Huset er beliggende i den historiske og smukke by Tranekær, der er en gammel slotsby i den nordlige del af Langeland. Byen er bygget op omkring det flotte røde Tranekær Slot, som knejser flot i byens nordlige udkant. I tidligere tider var stort set hele byen beboet af mennesker, som arbejdede for grevskabet, enten på slottet, i markerne, eller som håndværkere. Alle husene var ligeledes ejet af slottet. Senere er de fleste huse i byen frasolgt, og dermed idag privatejet. De mange smukke huse er idag enten anvendt til helårsbrug eller til fritidsbrug, som der er tilladelse til.

Huset fremtræder pænt vedligeholdt, og værd at hæfte sig ved er det kun ca. 20 år gamle tegltag med tidstypiske Velux vinduer, og nyere vinduer i facaden. Boligen er virkelig hyggelig med gamle trægulve i det meste af stueetagen, og med nyere trægulv i køkkenet. Udover boligen er den bagvedliggende have med gamle træer et stort fortrin. Haven er næsten helt lukket, og støder direkte op til “Baronskoven”.

Indeholder: Fin entre med terrazzogulv. Spisestue. Opholdsstue med gammel pejs/kamin. Arbejdsværelse/soveværelse. Disse 3 rum med gamle trægulve. Baggang. Badeværelse med badekar, terrazzogulv. Køkken.Trappe til tagetagen: Stort opdelt værelse/fællesrum. Værelse.

I Tranekær er der flere gode spisesteder, bl.a. “Generalen”, de kendte “Medicinhaver”, seværdigheder, aktiv beboerforening, og smuk natur.

Skoven ligger i baghaven, Øhavsstien går gennem skoven, flere store skove ligger overalt omkring Tranekær, se f.eks. “Oehlenschlägers bøg” ved Stengade Strand. Både øst- og vestvendte strande nås ved 5 minutters kørsel i bil, og lidt længere på cykel. Flottere natur fåes ikke….

Anmeldelser: 0

Global vurdering (0 vurderinger): ukendtukendtukendtukendtukendt

Stamdata

Stengadevej 3 , 5953 Tranekær995.000 kr.9.851 kr/㎡Ejer Udgifter: 989 kr/mdrVilla/FritidsboligEnergimærke: EStørrelse: 114 ㎡Grund: 1135 ㎡Antal værelser: 5Opført i: 1902Sidste tilstandrapport er fra: 2024-04-20 check den her

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x