Hvornår dækker en ejerskifte forsikring ikke?

Det at købe en ejendom kan rigtig lynhurtigt blive uoverskueligt, hvis man ikke er vant til det eller ekspert i salg/køb af ejendomme. Det er derfor vigtigt at studere salgsopstillingen grundigt over, fra start i slut i købsaftalen. Du skal være opmærksomhed på, at indholdet evner variere i relation med rettelser og eventuelle tilføjelser, fra den første version du fik udleveret, til den endelige version der indgår i købskontrakten. Du skal også være opmærksom på at aftalen ikke nødvendig er dækkende for ejedommen, der kan sagtens være skjulte fejl og mangler, som godt kan ses hvis du er uddannet til det, eller på anden måde får det oplyst.
Der udarbejdes ofte en tilstandsrapport på en ejendom der er til salg, der gennemgår en udefra uvildig fagperson ejendommen fra start til slut, og skriver det i en rapport du kan få adgang til hvis du har interesse for en given ejendom. Hvis der er fejl og mangler i tilstandsrapporten i forhold til ejendommen har man en ejerskifte forsikring der dækker udbedring.

Der er dog en masse eksempler på at ejerskifteforsikringen ikke dækker, det er f.eks. ved fejl og mangler der er normale og synlige, de skal nødvendigvis ikke noteres, og er du ikke faglig dygtig kan du komme slemt i klemme. Der er typisk flere årsager til at sådanne fejl ikke beskrives i tilstandsrapporten. Det kan være at huse fra en vis årgang altid har den slags fejl, så skriver man det typisk ikke, og ejendomsmægler vil ikke have sådanne fejl stående, så bliver ejendomme svær at sælge.